Mærke
Mærke
Flere muligheder...
Antal paneler
Antal paneler
Flere muligheder...
Størrelse (kWp)
Størrelse (kWp)
Flere muligheder...
Tagtype
Tagtype

Invertere og batterier

Hvis du vil investere i et solcelleanlæg, er det afgørende at vælge de rette komponenter for at sikre optimal drift. Vi forhandler kun kvalitets brands som er blandt markedets bedste, så du kan få det mest optimale ud af dit solcelleanlæg.

Mærke
Vælg mulighed...
Mærke
Antal paneler
Vælg mulighed...
Antal paneler
Størrelse (kWp)
Vælg mulighed...
Størrelse (kWp)
Tagtype
Vælg mulighed...
Tagtype

BYD Battery-Box Premium HVM

43.315,00 kr.106.435,00 kr.

BYD Battery-Box Premium HVM 2,76 kWh, batterimodul

12.685,00 kr.

BYD Battery-Box Premium HVS

30.425,00 kr.67.885,00 kr.

BYD Battery-Box Premium HVS 2,56 kWh, batterimodul

12.485,00 kr.

BYD Battery-Box Premium LVS

21.565,00 kr.104.665,00 kr.

BYD Battery-Box Premium LVS 4 kWh, batterimodul

16.615,00 kr.

Fronius Symo GEN24

12.185,00 kr.21.215,00 kr.

Fronius Symo GEN24 Plus, Hybrid

17.135,00 kr.27.565,00 kr.

HUAWEI Batteri modul | LUNA2000 | 5 kWh

17.499,00 kr.

Huawei LUNA2000 | Vægbeslag

649,00 kr.

HUAWEI Master modul | LUNA2000

7.179,00 kr.

Huawei Smart Dongle-4G B-06-EU

1.099,00 kr.

Huawei Smart Dongle-WLAN-FE

499,00 kr.

Huawei SUN2000 M1, Hybrid

9.299,00 kr.13.999,00 kr.

Huawei SUN2000 M3

24.165,00 kr.29.075,00 kr.

Huawei SUN2000 M5

17.199,00 kr.21.645,00 kr.

SMA Sunny Boy

6.625,00 kr.9.989,00 kr.

SMA Sunny Tripower

14.355,00 kr.21.215,00 kr.

Solis Inverter S5

7.629,00 kr.11.275,00 kr.

Solis Inverter S6, Hybrid

16.295,00 kr.17.655,00 kr.

Invertere og batterier til solceller

Når du planlægger installationen af et solcelleanlæg, er det afgørende at få installeret en inverter, da den fungerer som bindeled mellem dine solceller, elnettet og dit batteri.

 

Inverterens funktion

Inverteren udgør en af de mest essentielle komponenter i dit solcellesystem. Den transformerer jævnstrøm (DC) fra solpanelerne til vekselstrøm (AC), som er den type strøm, der findes i dine stikkontakter. Jævnstrømmen opretholder en konstant spænding i én retning, mens vekselstrømmen skifter retning (fra positiv til negativ) i kredsløbet. Inverterens primære opgave i dit solcellesystem er at regulere denne elektriske strøm.

 

Standardinverter og hybridinverter

Standardinverter

En standardinverter udfører konverteringsopgaven, men tillader ikke lagring af strøm på et batteri. Denne type inverter omdanner solenergi til strøm, som primært dækker dit øjeblikkelige strømforbrug, hvorefter den overskydende strøm kan eksporteres til elnettet.

Hybridinverter

En hybridinverter udfører alle de samme funktioner som en standardinverter, men giver dig også mulighed for at lagre den producerede strøm på et batteri. Den største godkendte hybridinverter herhjemme på positivlisten, har en maksimal udgangseffekt på 10 kW. Da strømforsyningen fra solcelleanlæg i Danmark varierer med sæsonen, kan det være en betydelig fordel at investere i en hybridinverter i stedet.

 

Valg af inverter

Når du vælger en inverter til dit solcelleanlæg, anbefales det normalt at dimensionere den i samme størrelse som dit anlæg. Når du køber et komplet anlæg hos Energy Nordic Solar, er inverteren allerede sammensat til at passe til anlægget. Hvis du ønsker at undersøge, hvor mange solcellepaneler der kan tilsluttes til din inverter, skal du kigge efter inverterens MPP Voltage Range og den maksimale anbefalede effekt, der må tilsluttes.

Hvis du forventer, at dit årlige forbrug vil stige i fremtiden, kan det være en god idé at vælge en lidt større inverter, så dit anlæg kan udvides med flere paneler senere. Hvis du ønsker en hybridinverter, der er større end 10 kW, kan dette let løses ved at kombinere to invertere.

 

Inverterens placering

Når du vælger placering til din inverter, er der nogle grundlæggende regler, som du bør følge:

  1. Vægmontering: Sørg for, at væggen er stærk nok til at bære inverterens vægt.
  2. Plads og ventilation: Sørg for, at der er tilstrækkelig plads omkring inverteren, så den er let at betjene, og der er tilstrækkelig ventilation for at undgå overophedning.
  3. Undgå brandfarlige materialer: Placer ikke inverteren i nærheden af brandfarlige materialer for at minimere risikoen for brand.
  4. Korrekt opstilling: Placer inverteren lige oprejst og undgå, at den tipper forover eller bagud, da det kan påvirke dens funktion.
  5. Undgå antenner og antennekabler: Placer ikke inverteren i nærheden af antenner eller antennekabler for at undgå eventuelle interferenser.
  6. Beskyttelse mod elementerne: Undgå placering af inverteren, hvor den kan udsættes for frost, fugt eller direkte sollys, da det kan påvirke dens ydeevne og holdbarhed.

 

Afstand til batteri: Hvis du har en hybridinverter, skal du sørge for, at den placeres maksimalt 2 meter væk fra batteriet på grund af kabelbegrænsninger.

Afstand til eltavle: Inverteren kan placeres op til 100 meter væk fra eltavlen, men vær opmærksom på tykkelsen af solcellekablet. Hvis kabellængden overstiger 30 meter, anbefales det at bruge en kabeltykkelse på 6 mm² for invertere op til 10 kW.

 

Inverter & Batterier

Batterier og invertere øger effektiviteten af dit solcelleanlæg og reducerer omkostningerne på lang sigt. Ved at bruge batterier og invertere, der er specielt designet til hinanden, minimerer du risikoen for energitab og forsyningsproblemer i dit hjem.

De er pålidelige investeringer, der sikrer strømforsyning til dit hjem samtidig med at beskytte miljøet.

 

Batterier

Batteriet til solcelleanlægget har en lignende funktion som et almindeligt batteri til din fjernbetjening, bare i en større skala. Det giver dig mulighed for at lagre overskydende strøm og bruge den senere, når du har behov for det. Batteriet kan oplades enten ved hjælp af solcelleanlæggets produktion eller ved at tilslutte det til elnettet. Normalt vil batteriet begynde at oplade, når der er overskud af strøm i forhold til husstandens forbrug.

Batterier til solcelleanlæg er en betydelig investering, men hvis de udnyttes korrekt, kan de resultere i betydelige årlige økonomiske besparelser. På grund af besparelserne kan batteriet faktisk vise sig at være en fornuftig investering indenfor få år.

 

Fordelene ved batteri

Batteriudnyttelse kan faktisk føre til betydelige besparelser på din elregning. Der er flere måder at udnytte et batteri på, og det kan være nyttigt selv om vinteren, hvor solcelleanlægget måske har svært ved at producere tilstrækkelig strøm til at oplade batteriet dagligt. Om vinteren kan du f.eks. oplade batteriet om natten fra elnettet, hvor strømmen normalt er billigere, og derefter bruge den lagrede energi i løbet af dagen, hvor strømmen er dyrere. Ved at benytte denne strategi kan du spare penge hver dag og få dit batteri til at være en god investering på kort sigt.

En anden fordel ved at have et solcellebatteri er, at det kan forsyne dig med strøm under strømafbrydelser. Dette giver dig mulighed for at opretholde lys og andre nødvendige apparater, selv når der er problemer med elnettet.

En ekstra fordel ved at bruge et batteri er, at du kan bruge den strøm, du har produceret med dit solcelleanlæg, hvilket hjælper med at reducere dit CO2-aftryk og bidrager til en grønnere energiforsyning. Ved at udnytte din egen grønne el kan du være med til at fremme overgangen til mere bæredygtig energiproduktion.

Pris fra kun kr. 31.995
inkl. 14 paneler

Kampagnepris

Vælg mellem

Komplet Hybrid Solcelleanlæg
kun kr. 72.995,-

Fullblack 430 Wp LONGI® Solceller med HI-MO6 top performance, 10 kWp Huawei inverter, 5 kWh LFP Batteri fra Huawei – til alle tagtyper.

Komplet Solcelleanlæg med 14 paneler kun kr. 31.995,-

Fullblack 430 Wp LONGI® Solceller med HI-MO6 top performance, 6 kWp Huawei inverter – til alle tagtyper.